Fogszabályozás

Az össze-vissza álló fogak nem csak esztétikailag jelentenek hátrányt, de az ilyen fogsort elég nehéz tisztán tartani.

További részletek

Fogfehérítés

Alig mer már mosolyogni? Szégyelli fogait? Fehérítse ki nálunk! Most kedvezményes áron!

A fehérítésről

Implantátumok

A fogászati implantátum egy titánból készült csavar, mely a hiányzó fogak gyökerét helyettesíti.

A kezelésről

Szájhigiénia

A kellemetlen szájszag oka több mint 90%-a fogászati eredetű. Szájhigiéniás kezelésünk segít megoldani a problémákat.

Részletek

Kezelés altatásban

Hoszabb beavatkozás előtt áll? Korábbi negatív élményei miatt szorong? Rendelőnkben lehetőség van a kezelések végrehajtására éber szedáció alatt is.

Részletek

Cirkónium koronák

A cirkónium egy olyan modern fogászati anyag, amely ötvözi a fogászati fémek erejét és tartósságát a porcelán esztétikai előnyeivel.

A koronákról
1 2 3 4 5 6

Szolgáltatásaink

Fogászati stúdiónk a modern kezelési technikáknak köszönhetően extra hosszú, 5 év garanciát vállal az alábbi kezelésekre:

  • Esztétikus fogszínű tömések
  • Végleges hidak, koronák
  • Inlayek, onlayek (betétek)
  • Implantátumok

A garancia keretében vállaljuk, hogy ha a fenti fogművek rendeltetésszerű használat mellett letörnek, eltörnek, kilazulnak, mi ingyenesen kijavítjuk, kicseréljük.

Feltételek

Fogfehérítés

Rendelőnkben az Opalescence Otthoni Fogfehérítőt alkalmazzuk, mely a teljes fogív fehérítésére leginkább bevált módszer.

Az egészséges, fehér fogazat fontos szerepet játszik a rólunk mások által kialakított első benyomásban. Sok dolgot elárul rólunk, például utalhat a korunkra, szociális helyzetünkre, és így tovább.

A fogak elszíneződésének többféle oka lehet. Legtöbbször az ételekben, italokban található színezőanyagok az évek során fokozatosan lerakódnak a zománcban, jellegzetes sárgásbarna elszíneződést eredményezve a fogazaton.

A fogorvosok régóta törekszenek arra, hogy világosabbá tegyék a fogak színét. A mai modern fehérítőanyagok használatával mindez végre elérhetővé vált, ráadásul biztonságos és hatékony módon.

A fehéredési folyamat lényegében a fog szerkezetében lezajló oxidációs folyamat eredménye. Számos tanulmány bizonyítja a fehérítés biztonságosságát: a folyamat nem okoz változást a fog szerkezetében és a restaurációk felszínén, és nincs fogbélkárosító hatása sem.

Gyökérkezelés

Feladata a gyulladt, elhalt, fájdalmas fogbél (idegek, erek) eltávolítása, és a helyén keletkezett űr (gyökércsatorna) hermetikus lezárása. Ezzel megakadályozzuk a baktériumok továbbjutását a csontba. Ennek hiányában a fogbélbe jutott baktériumok szabadon juthatnak el a csontig, a fog tartószöveteihez, ahol újabb és súlyosabb gyulladás, ill. góc alakulhat ki. Ezek később a fog elvesztéséhez vezethetnek.

A kezelés a hiedelmekkel ellentétben legtöbbször teljesen fájdalommentes, és az esetek nagy részében két alkalom elegendő hozzá. Első alkalommal a fogbél eltávolítása, a gyökércsatorna tisztítása, tágítása és fertőtlenítése történik; második alkalommal maga a gyökértömés. Rágófogaknál a gyökértömés után általában koronát vagy onlay-t szoktunk javasolni a fog koronájának helyreállítására, hogy megelőzzük a meggyengült fog későbbi repedését, törését.

A gyökérkezelés az egyik legnehezebb feladat a fogorvoslásban; sok türelmet, precizitást kíván. Rendelőnken minden személyi és technikai eszköz (röntgen, elektromos gyökércsatorna-bemérő, a legjobb gépi és kézi tágítók) rendelkezésünkre áll, hogy Önnek kiváló gyökértömést készítsünk.

Porcelán héjak

A porcelán héjak kitűnő esztétikai megoldást jelentenek azok számára, akiknek az elülső fogai elszíneződöttek, repedezettek vagy szabálytalanul állnak. Ez a tartós és színtsabil, nem elszíneződő héj tökéletes módja annak, hogy viszaállítsuk a fogak természetes szépségét, így újra merjen mosolyogni.

Hagyományos technikákkal nem lehet olyan természetesnek tűnő megoldást elérni, mint a porcelán héjak felragasztásával, ezért ez a megoldás rendkívül népszerű világszerte a közéleti személyek és sztárok körében.

A porcelán héj egy ultravékony, egyénileg készített borítás, amit az elülső fogak látható felszínére ragasztunk fel. A héj előkészítéséhez csak minimális foganyag eltávolítására van szükség, így nem kell félni attól, hogy teljesen lecsiszoljuk fogait. Csupán két alkalom elegendő ahhoz, hogy mosolya teljesen átváltozzon.

A porcelán héjak üvegszerűen áttetszőek, a természetes zománc áttetszőségét utánozzák, ezért kitűnő az optikai hatásuk. Amikor fény éri a természetes fogakat, akkor a fény nem verődik vissza közvetlenül a fog felszínéről, hanem behatol a zománcba, és az alatta lévő dentinről fokozatosan verődik vissza. Ez az áttetsző hatás az, ami a fogak ragyogását adja. A porcelán héjak ezt a ragyogást adják vissza fogainak.

Cirkónium fémmentes koronák

A cirkónium egy olyan modern fogászati anyag, amely ötvözi a fogászati fémek erejét és tartósságát a porcelán esztétikai előnyeivel.

A cirkónium színe és áttetszősége sokkal jobban hasonlít a dentinéhez, mint a régebben használt fémvázaknak. Így a ráhelyezett porcelán sokkal élethűbb, természetesebb, ragyogóbb hatást kelt, mint a hagyományos fémkerámia koronák. Mivel a színe hasonlít a fogakéhoz, ezekkel a koronákkal elkerülhető, hogy az ínyszélnél sötét, szürkés vonal tűnjön elő pár évvel a korona felragasztása után, ellentétben a hagyományos fémkerámia koronákkal. Másrészt a cirkónium erősebb, mint a fogászatban használt hagyományos fémek. Erejét jellemzi, hogy más területeken is sikeresen alkalmazzák, pl. versenyautók fékeiben, rotorok csapágyaiként.

Mivel a cirkónium teljesen biokompatibilis (elfogadja a szervezet), ellentétben az amalgámmal vagy más fogászati fémekkel, nem kell tartania semmilyen allergiás reakciótól vagy mellékhatástól.

Szájhigiénia

Feltöltés alatt

Fogszabalyozas

Feltöltés alatt

Implantológia

A fogászati implantátum egy titánból készült csavar, mely a hiányzó fogak gyökerét helyettesíti. Ezeket az álkapocs csontjába helyezzük be, hogy ott becsontosodva a készülő fogmű tartópillére lehessen. A beavatkozás fájdalommentesen, helyi érzéstelenítésben történik. Az implantátum az íny szintje alatt, annak fedésében gyógyul, majd a gyógyulási idő után lehet felhasználni korona, híd vagy fogsor rögzítésére. Az implantátum behelyezése ma már rutinbeavatkozásnak számít, rendelőnkben mindezt nagy körültekintéssel és tapasztalattal végezük.

Az implantáció előnyei

  • a szomszédos fogak feláldozása nélkül is lehet hiányzó fogakat pótolni
  • fogatlan területekre is készülhet rögzített fogpótlás, elkerülhető a részleges kivehető pótlás készítése
  • teljes kivehető fogpótlások stabilizálhatóak

Kezelés altatásban - éber szedáció

Az éber szedációban végzett fogászati beavatkozást elsősorban az átlagosnál jobban szorongó, a fogászati kezeléstől - esetlegesen valamilyen korábbi negatív tapasztalat miatt – tartó, illetve fájdalmasabb, hosszabb beavatkozás előtt álló pácienseink számára ajánljuk. Az altatás során Ön elbódul, de eszméletét nem veszti el, reflexei megtartottak maradnak, képes kérdésekre válaszolni, de a kellemetlenségeket, fájdalmat nem éli meg. Előfordulhat, hogy a kezelésre később nem is emlékszik.

Kezelés altatásban - részletes leírás
Kérdőív kitöltése