Fogszabályozás

Az össze-vissza álló fogak nem csak esztétikailag jelentenek hátrányt, de az ilyen fogsort elég nehéz tisztán tartani.

További részletek

Fogfehérítés

Alig mer már mosolyogni? Szégyelli fogait? Fehérítse ki nálunk! Most kedvezményes áron!

A fehérítésről

Implantátumok

A fogászati implantátum egy titánból készült csavar, mely a hiányzó fogak gyökerét helyettesíti.

A kezelésről

Szájhigiénia

A kellemetlen szájszag oka több mint 90%-a fogászati eredetű. Szájhigiéniás kezelésünk segít megoldani a problémákat.

Részletek

Kezelés altatásban

Hoszabb beavatkozás előtt áll? Korábbi negatív élményei miatt szorong? Rendelőnkben lehetőség van a kezelések végrehajtására éber szedáció alatt is.

Részletek

Cirkónium koronák

A cirkónium egy olyan modern fogászati anyag, amely ötvözi a fogászati fémek erejét és tartósságát a porcelán esztétikai előnyeivel.

A koronákról
1 2 3 4 5 6

Kezelés altatásban

A beavatkozást megelőzően találkozik altatóorvosunkkal, aki az előzetesen kitöltött és elküldött kérdőívet, illetve az esetlegesen elrendelt további vizsgálatok eredményeit áttekinti, megvizsgálja Önt és eldönti, hogy az Ön esetében biztonságosan kivitelezhető-e a szedáció. A súlyos szív- és érrendszeri betegségek, légzőszervi betegségek, májbetegség, vesebetegség, cukorbetegség esetén a rendelői körülmények között végzett altatás nem biztonságos, így nem végezzük el. Amennyiben a beavatkozás előtt belázasodna, megfázna, feltétlenül jelezze, ez esetben az altatást halasztani kényszerülünk.

A beavatkozás előtt legalább 6 órával szilárd táplálékot, tejterméket, kávét ne fogyasszon. 2 órával előtte még tiszta, szénsavmentes folyadékot (tea, víz) fogyaszthat! A beavatkozás előtti napon és a következő 24 órában alkoholt ne fogyasszon, a beavatkozás előtt és utána néhány óráig ne dohányozzon! Ha mégis evett, vagy tiltott italt fogyasztott az altatás előtt 6 órával, feltétlenül közölje orvosaival az altatás megkezdése előtt.

Az altatásos beavatkozás vérnyomásméréssel, pulzusvizsgálattal kezdődik, majd az alkar vagy kéz egy vénájába műanyag kanült helyezünk, infúziót kötünk be, ezután nyugtató hatású gyógyszert adunk több részletben a kívánt hatás eléréséig. A műtéti területet a fogorvos helyileg érzésteleníti. A belégzett levegőt szükség esetén az orrához vezetett műanyag csövön keresztül oxigénnel dúsítjuk. Vérnyomását megfelelő időközönként mérjük, vére oxigéntelítettségét folyamatosan ellenőrizzük.

A beavatkozás után, amennyiben semmiféle szövődmény nem jelentkezett, rövid ébredési periódust követően felnőtt kísérővel távozhat otthonába. Az elkövetkező 16 órát otthonában, felnőtt felügyelet mellett töltse. Még 24 óráig tilos a gépjárművezetés, veszélyes gépek kezelése, nem javasolt fontos döntéshozatal, aláírás!

Az éber szedáció gyakorlatilag biztonságos. Azonban, mint minden orvosi beavatkozásnak, ennek is lehetnek mellékhatásai, szövődményei (pl.: teljes öntudatvesztés, légúti védekező reflexek csökkenése, a légzés felületesebbé válása, esetleg átmeneti leállása, vérnyomás és/vagy a pulzusszám csökkenése, paradox reakciók, elhúzódó gyógyszerhatás, allergiás reakció, vénafal irritáció vagy gyulladás), de ezek igen ritkák, és megfelelő odafigyeléssel elkerülhetőek, illetve effektíven kezelhetőek.

Kérdőív kitöltése